Biography

foto: Paul Beugels

Pee Bee & the Night Train is een band met een stevige bezetting; ze zijn met z´n tienen! De band bestaat uit jazzmusici, die hun hart verpand hebben aan dansbare muziek: Rock´n´Roll, Rhythm´n´Blues, Soul en Jive. Het resultaat is een swingende band met muziek uit de jaren 40 tot heden, inclusief originele composities. De band vormt een spectaculaire act op Festivals, Blues & Jazz-meetings, Rock´n´Roll danceparty´s en andere feestelijke gelegenheden.

Speerpunt van de band wordt gevormd door leading lady Yvonne Mandigers, die met een soepele stem van up-tempo Rock´n´Roll-songs moeiteloos naar tearjerkers overschakelt. Paul Pee Bee Beugels entertaint het publiek onmiskenbaar in de traditie van Louis Jordan en Ray Charles. Daarnaast is Night Train Horn-Section voortdurend prominent aanwezig met scheurende solo’s en pakkend sectiewerk. Het geheel wordt gedragen door een stevig stomende ritme-sectie, die als een goed gesmeerde locomotief de Train met shuffles en back-beats in het goede spoor houdt. 

De strakke orchestratie van de band neemt het publiek het ene moment mee naar een uitgelaten vijftigerjaren dance hall, vervolgens naar een zwoele jazzclub om uiteindelijk op een soulfeest te belanden, waar het zweet langs de muren druipt. Een optreden van Pee Bee & the Night Train staat garant voor een avond spectaculair entertainment van muzikaal hoogstaande kwaliteit met als motto: our aim is to entertain! 

Op hun eerste CD: Jumpin´the Tracks laat de band een zeer gevarieerd repertoire horen, dat overigens steeds de typische Night Train kenmerken draagt: authentiek, explosief, strak en swingend! -de Night Train klinkt beter georganiseerd dan menige jumpband in de jaren vijftig- aldus Eddy Determeijer in het vakblad Big Band.

Op hun nieuwe CD: ‘Heat up the Tracks!’ gaat de band terug naar de rauwere wortels van de Rhythm & Blues en brengt ze eveneens een ode aan grootheden als Ray Charles, Ruth Brown, Aretha Franklin, maar ook aan Dusty Springfield en opmerkelijk: Leonard Cohen. Ook zijn op de CD een aantal fraaie originals te beluisteren van bandleider Paul ‘Pee Bee’ Beugels. 

De band swingt, rockt en stoomt als nooit tevoren, zodat je wordt meegenomen in een zwoele en wilde nacht vol passie en energie. Met het speciaal voor haar geschreven Man Enough laat Special Guest Mieke 'Giga' er geen twijfel over bestaan dat die nacht in deze trein nog lang gaat duren! 

Bandleden

  • Paul Pee Bee Beugels – vocals/altsaxofoon
  • Yvonne Mandigers – vocals
  • Rini Swinkels – trompet
  • Arjen van El – tenorsaxofoon
  • Jos van den Heuvel – trombone
  • Sebastian Ohm – baritonsaxofoon
  • Walter de Graaff – gitaar
  • Leo Bouwmeester – keyboards
  • Hans Ruigrok – bas
  • Robert-Jan van Schoonacker – drums

Klik hier om een persmap te downloaden